[s] [Login] [r] [h]
Information is searched and managed, please wait!
(Sorry, but the help is not available in the language you requested it.)

Tekstin muokkaaminen

Tekstiä voi liittää ja muokata lähes kaikkiin kohteisiin, esim alueiden etusivuksi, käyttäjän kotisivuksi tai erityisinä teksi-kohteina (sivuina).

Tekstin muokkaaminen tapahtuu yleensä omassa muokkausikkunassa (edellyttää JavaScriptin ja ponnahdusikkunoiden sallimista).

Palvelussa on käytettävissä sekä pelkkä teksti -editori että muotoilueditori (wysiwyg = muotoilut näkyvät muokatessa samanlaisena kuin luettaessa.)

Molemmissa editoreissa ikkunan yläosan täyttää tekstikenttä, johon teksti kirjoitetaan. Kentän alla on vasemmassa reunassa OK painiket, jota klikkaamalla tekstin saa tallennettua. OK painikkeen vieressä on toinen painike, josta voi vaihtaa tekstieditorista muotoilueditoriin ja takaisin. Muista tallentaa tekemäsi muutokset ennen vaihtoa, koska vaihdon yhteydessä tekstiä ei automaattisesti tallenneta.

Tekstieditorilla voi kirjoittaa muotoilematonta tekstiä. Valitse tällöin alareunan pudotusvalikosta normaali teksti. Voit myös kirjoittaa HTML-kieltä (jos osaat koodin), valitse silloin HTML. Muotoilemattomassa tekstissä säilyvät rivinvaihdot ja tyhjät rivit sekä välilyönneillä tehdyt sisennykset. HTML-teksti muotoillaan kirjoittamiesi HTML -tagien mukaisesti.

Muotoilueditori edellyttää, että selaimen yhteyteen on asennettu Flash-apuohjelma (vähintään versio 8). Muotoilueditorilla voi helposti tuottaa yksinkertaisia muotoiluja%3A vahvennoksia, kursiivia, alleviivausta, peruskappalemuotoiluja, otsikoita, yhden tasoisia merkittyjä luetteloita ja lainauksia. Lisäksi editorissa on aputoiminnot linkkien ja kuvien liittämiseksi, sekä viimeisimpien muokkausten peruuttamiseksi ja peruutusten uudellen tekemiseksi.

Voit siirtyä lomakkeen alareunassa OK-painikkeen vieressä olevalla painikkeella tekstieditorista muotoilueditoriin ja takaisin, mutta muista, että ohjelman nykyinen versio ei tallenna tekstiä tässä yhteydess eikä tarkista onko sitä muutettu. Saat huomautuksen, että muutoksia ei tallenneta. Jos haluta tallentaa viimeisimmät muutokset, valitse huomautuksesta "Peruuta" (Cancel) ja tallenna teksti ensin OK -painikkeella.

Muotoilueditorissa voi poistaa, kopioida ja liittää tekstiä ctrl-x, ctrl-c ja ctrl-v näppäimillä (ei ctrl-ins tms. ins näppäin aiheuttaa aina siirtymisen korvaustilaan tai takaisin!) tai hiiren kakkosnäppäimellä. Muotoilut eivät kopioidu tekstin mukana!


Other help items:
Icons
General help
Safari -käyttäjille
KTK-KASOPE Intranet
Uusien käyttäjien lisääminen
Update your own user image
Päähakemisto
Uusimmat viestit
Using help
Tiedoston muokkaaminen
Login
Opintosuoritusilmoituksen laatiminen
No Title
No Title
Rupattelu -toiminto
Opetus(ilmoitus)
Tutkimus- yms. hankkeet
Opinnäytetiivistelmä
Hankkeen muokkaaminen
Opinnäytetiivistelmän muokkaaminen
Haku
Kirjanmerkit