allies
eguide
Tervetuloa

Tervetuloa Allies e-Guideen! Täältä voit löytää hyviä käytännön ohjeita sekä muuta hyödyllistä tietoa turvallisen esikoulu- ja koulukulttuurin luomiseen ja väkivallan ehkäisemiseen lasten elämässä. E-Guiden tavoitteena on tukea esikouluopettajia, opettajia ja muita ammattilaisia päiväkodissa ja koulussa sekä vanhempia löytämään tapoja tukea lasten hyvinvointia ja turvallisuutta.  

ALLiES e-Guidesta löydät välineitä kokonaisvaltaiseen väkivallan ennaltaehkäisyyn päiväkodeissa ja kouluissa. Kokonaisvaltainen, yhteisölähtöinen ennaltaehkäisy sisältää:

  • Rakennetason tukikäytänteitä sekä turvallisen, tasa-arvoisen yhteisön rakentamisen haasteita
  • Tukea kasvatuskumppanuuteen kotien kanssa: hyviä käytäntöjä sekä tehokkaan yhteistyön perusteet väkivallan ennaltaehkäisemiseksi
  • Pegagogisia välineitä: Hjalli -pedagogiikkaan ja ALLiES -kehittämistyöhön perustuvat periaatteet ja käytännön jaksot sosiaalisten ja tunnetaitojen opetteluun sekä hyviä käytäntöjä
  • Välineitä väkivallan varhaiseksi tunnistamiseksi ja siihen puuttumiseksi vanhemmille, oppilashuoltoon ja opettajalle

ALLIES – Teachers’ and Parents’ Alliance for Early Violence Prevention in Preschool, on kansainvälinen kaksivuotinen (2010-2012) tutkimus- ja kehitysprojekti. Sen tavoitteena on kehittää välittämiseen, sosiaalisten ja tunnetaitojen opetteluun ja yhteisöllisyyteen perustuvia toimintatapoja väkivallan ehkäisemiseen. ALLiES kehittää ja tutkii tapoja ennaltaehkäistä ei-systemaattista ja systemaattista väkivaltaa esikouluympäristössä ja koulussa laajemminkin kokonaisvaltaisesta näkökulmasta. Kun ennaltaehkäisy on kunnossa, tarvitaan puuttumistakin vähemmän. Kokonaisvaltainen ennaltaehkäisy toteutuu vuorovaikutuksessa vanhempien, kouluyhteisön ja muiden ammattilaisten kanssa. Sukupuolisensitiivisestä ja kokonaisvaltaisesta näkökulmasta katsottuna väkivalta voi näyttää suoran väkivallan lisäksi piiloiselta, hienovaraiselta ja normalisoidulta.  

ALLIES on Euroopan komission Daphne III ohjelman rahoittama ja sitä koordinoi Nais- ja sukupuolentutkimus, Oulu, Suomi.

-Tervetuloa
Rakenteet
Koti-koulu
Lapsiryhmä
Kyselyt

Tervetuloa
-Tausta
ALLiES projekti
ALLiES tulokset
Partnerit

fin ice ita eng

 

 
ALLIES team ©